Stress

Tegen stress werken veel middelen en manieren. Je kunt aromatherapie gebruiken om te ontstressen. Mocht dat niet baten dan kun je verder gaan en kijken of een levenscoach je kan helpen met minder stress thuis of op je werk bijvoorbeeld.

Wat is coaching en aromatherapie?

Coaching wordt steeds populairder. Toch zijn er mensen die zich afvragen of het wel zinvol is om coaching te volgen. Dat is te begrijpen, want coaching wordt gezien als praten met een onbekende. Dat is inderdaad de werkwijze van coaching. Echter onderschatten mensen het doel. Coaching gaat veel verder dan alleen maar praten. Coaching is bedoeld om resultaat te boeken. Anders gezegd, antwoorden vinden op je eigen vragen of je problemen om verder te kunnen in welk aspect ook in je leven.

Werkt coaching echt?

Hangt er heel erg van af. Er zijn een aantal punten die coaching effectief maken of juist niet. Wil je dat coaching effectief wordt, dan moet je zelf ook wat doen. Het coachingstraject wordt opgezet om jou als cliƫnt in beweging te krijgen. Jij bepaalt dus het resultaat!

Je moet het willen

Wanneer je een coach inhuurt is het de bedoeling dat je bereidt bent om naar jezelf te kijken en te willen veranderen. Uiteraard in de positieve zin. Deze verandering kan soms wat vragen; weerstand of angst oproepen. Wat er ook gebeurd, blijf gemotiveerd en richt je je op je doel. Je kunt rekenen op stimulans van je coach.

Wees open en eerlijk, met name tegenover jezelf! Denk aan een lifecoach bijvoorbeeld.

Actie ondernemen

Na al die gesprekken wordt het tijd voor actie ondernemen. Je moet actief werken aan de opgestelde doelen. Dat vraagt nogal wat energie en wilskracht. Daar moet je voor open staan. Je coach zal je naar dat niveau coachen. Je staat er dus niet alleen voor.

Een klik met de coach is ook belangrijk

Het resultaat is dus grotendeels in jouw eigen handen. Tevens is de klik tussen jou en de coach erg belangrijk. Als je je niet veilig voelt bij iemand is het openstellen (bijna) niet mogelijk. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een coach waarmee je een klik hebt. Dit kun je beoordelen na een kennismakingsgesprek.